Science & Cooking World Congress amb Lino Adillón i Pere Castells

Com conservar els grans Espais Naturals

El divendres 25 de març tindrà lloc a les 12:30h un workshop de la mà del xef i activista ambiental Lino Adillón del Restaurant ‘Volver’ (Ushuaia-Argentina), juntament amb un representant d’Alaska Seafood i el president del Science & Cooking World Congress, Pere Castells. La trobada serà al CETT UB  en l’àmbit de l’SCWC d’aquest 2022.

Sostenibilitat. Ingredients, Tradició i Innovació, serà el tema principal de l’esdeveniment, on es parlarà de com conservar els grans Espais Naturals, exemplificant amb l’Antàrtida.

No a les salmoneres

No a les salmoneres” és el missatge que promou Lino Adillón, amb l’objectiu de fer realitat una llei que prohibeixi avançar en aquesta indústria per preservar la biodiversitat i l’ecosistema marí.

Un exemple dels danys irreparables que causa aquesta indústria és que, aproximadament cada deu anys, els centres de cultiu de salmó han de canviar d’ubicació per la pèrdua indefinida de l’ecosistema de l’espai on s’instal·len. Això és degut a múltiples factors relacionats directament amb la indústria de l’aqüicultura, als quals Lino dóna veu, participant activament en defensa del medi ambient i dels recursos salvatges, naturals i sostenibles.

La xerrada acabarà amb el testimoni dels representants d’Alaska Seafood España, que testifiquen que és possible exercir una pesca responsable mantenint l’ecosistema de la regió intacte, donant feina a la comunitat i assegurant un subministrament suficient de peix sense la necessitat de la intrusió de piscifactories.

També s’oferirà als assistents un tast comparatiu entre el salmó salvatge d’Alaska i el de piscifactoria, per poder apreciar millor les diferències.

 

Col·labora Abstoss World Gastronomy

Eva Sánchez Labrado

Admin@abstoss.net

+34 695 40 85 17

 

Per a més informació sobre la gestió responsable de pesqueries:

Alaska Seafood Marketing Institute (ASMI)

www.alaskaseafood.es

IG: @alaskaseafoodspain

W: @alaskaspain